Mijn naam is Mark Stam. Professional sinds 1997. Ik werk als adviseur, trainer, coach en programmamanager.

Na afronding van mijn studie Bedrijfskunde ben ik als adviseur aan de slag gegaan. Dat vak beoefen ik nog altijd vol enthousiasme. Verschillende rollen en functies heb ik gehad, diverse organisaties, maar altijd in een verbindende rol tussen de doelen van een organisatie, en de doelen van een talentvol persoon of een team. Die verbinding verbeteren voor een mooier en hoger resultaat, daar ga ik voor. Daar kun je mij ‘s nachts voor wakker maken.

In de praktijk doe ik dat graag rondom een vraag die is gericht op het vernieuwen of verhogen van management- en leiderschapskwaliteiten.

Een groot talent van mij in een organisatie en in groepen is het inbrengen van een open atmosfeer. Deelnemers geven zich snel waardoor het resultaat alleen maar groter wordt. Bij voorkeur combineer ik mijn plezier in groepen met mijn kennis over het opzetten en onderhouden van opleiding & ontwikkeling, corporate academies, management development en strategisch talentmanagement.

Ik ben getrouwd met Marie-José en samen hebben wij twee kinderen, Renske en Reinout. In mijn vrije tijd breng ik veel tijd met de familie door. Daarnaast ben ik een actieve zeiler en sporter (wielrennen en hardlopen). Een grote passie die ik verder heb is auto’s.

De wereld is een netwerkwereld. Dit geldt voor iedereen. Altijd. Daar kun je je voordeel mee doen. In de advies- en trainingsbranche wordt dit veel toegepast. Zelf werk ik samen met zeer goede professionals die ik in de afgelopen jaren heb ontmoet. Met deze professionals kan ik lezen en schrijven. Vaak zijn 5 minuten nodig om samen te weten wat er nodig is. Dus ik heb altijd een dreamteam in de buurt.